Webbplatsen genomgår för närvarande ombyggnad, vilket kan leda till viss begränsad funktionalitet.

Tack för att du hör av dig. Vi återkommer till dig så fort vi kan!

5/5

Vanliga frågor och svar

Allt du behöver veta om våra tjänster och produkter
Kostar det något för att få en konsultation?

Vi tycker att säkra arbetsplatser är en självklarhet. Därför erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation med våra experter inom första hjälpen och brand. Vi har samlat alla första hjälpen produkter, utbildningar och information under samma tak så att ni aldrig behöver oroa er för att hamna efter.

Kan man hyra eller köpa hjärtstartare av er?

Man kan både hyra och köpa hjärtstartare av oss.

När man hyr en hjärtstartare så ingår gratis service, väggfäste, skyltar, genomgång av hjärtstartare med personal samt att hjärtstartaren byts ut vid eventuella fel. När det är dags för byte av batterier och elektroder så står vi för det.

När man köper hjärtstartaren hjälper vi till att montera den men sen får man sköta servicen av hjärtstartaren själv.

Du kan läsa mer om hjärtstartare här.

Vilka utbildningar erbjuder ni?

Vi erbjuder både HLR- och brandutbildningar.

I våra utbildningar har vi lagt största fokus på det praktiska där ni faktiskt får träna på att rädda liv. Vi anser att man lär sig bäst när man får göra själv och därför har vi dragit ner på den teoretiska biten till det minimala och avsatt så mycket tid som möjligt åt att träna.

Du kan läsa mer om våra utbildningar här.

Är det viktigt att kunna HLR?

Det är bokstavligt talat livsviktigt att du utför HLR vid misstanke om hjärtstopp. Forskning visar att varje minut med hjärtstopp minskar personens chans till överlevnad med tio procent. Efter bara 3 minuter av hjärtstopp har alltså chansen för överlevnad minskat med 30 procent.

 

Du kan läsa mer om våran HLR-utbildning här.

Hur lång tid tar en utbildning?

En HLR utbildning tar ca 90 minuter och sker på er arbetsplats. Under utbildningen kommer ni att få träna både teoretiskt och praktiskt. På utbildningen kommer varje deltagare bland annat få träna på HLR, använda hjärtstartare och gå igenom luftvägsstopp.

 

En brandutbildning tar ca 2 timmar. Utbildningen består av en teoretisk del där man får lära sig om bakgrunden till brand, hur man förebygger samt släcker en brand, systematiskt brandskyddsarbete och information om olika släckare. Den praktiska delen av brandutbildningen genomförs med vår VR utrustning (virtual reality) där deltagarna får träna på att släcka bränder i verklighetstrogna virtuella miljöer.

Har du fortfarande frågor?

Hittar du inte svaret du letar efter? Ställ en fråga så hjälper vi dig.