Webbplatsen genomgår för närvarande ombyggnad, vilket kan leda till viss begränsad funktionalitet.

Köpguide & Recension: Philips
HeartStart (HS1)

Att vara redo för oväntade hjärtstopp är absolut nödvändigt i dagens hektiska värld. Philips HeartStart (HS1) är en automatiserad extern defibrillator (AED) designad för att vara både effektiv och användarvänlig i kritiska ögonblick. I denna omfattande recension kommer vi att gå igenom all väsentlig information du behöver för att fatta ett informerat beslut innan du investerar i en hjärtstartare.

Gustav Malm

HLR-instruktör

Fördelar med Philips HS1

Användarvänlig

Att använda en hjärtstartare kan vara stressande, särskilt om du saknar medicinsk utbildning. Philips HS1 är därför designad med användarvänlighet i fokus. Enheten ger talade instruktioner och visuell guidning som hjälper dig steg för steg genom hela processen. Det är i stort sett som att ha en personlig räddningscoach vid din sida.

Prisvärd

Philips HS1 är inte bara tekniskt avancerad; den är också överraskande prisvärd. Det gör den till ett utmärkt alternativ för både små och stora organisationer. Prisvärdheten kombinerad med dess funktionalitet gör det till en utmärkt investering för din säkerhet och välbefinnande.

Självtester och Pålitlighet

En utmärkande egenskap hos Philips HS1 är dess förmåga att utföra självtester dagligen. Med hela 80 olika funktioner som testas varje dag, kan du vara säker på att hjärtstartaren är i optimalt skick. En grön blinkande statusindikator signalerar att allt är som det ska. Om något behöver åtgärdas, som att byta batteri eller elektroder, ändras statusindikatorn till att blinka rött. Detta verkar som en inbyggd livräddare och är en viktig del av enhetens pålitlighet.

8 Års Garanti

En annan imponerande fördel är den generösa 8-års garantin som Philips erbjuder till denna hjärtstartare. Det ger dig en extra trygghet och försäkrar att du får en hållbar och pålitlig enhet för dina pengar.

Pålitligt Varumärke

Med Philips som tillverkare, ett företag med decennier av erfarenhet inom medicinsk teknologi, kan du vara säker på att du får en produkt av högsta kvalitet. Det är ett pålitligt och etablerat varumärke som är känt för sin innovativa teknik och robusta konstruktion.

Certifieringar och IP-klass

 • FDA-godkänd: Detta innebär att den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har granskat och godkänt produkten, vilket tyder på att den uppfyller vissa krav på säkerhet och effektivitet.

 • CE-märkt enligt MDD-kraven 93/42/EEC: CE-märkningen indikerar att produkten uppfyller EU:s direktiv 93/42/EEC, också känt som Medical Devices Directive (MDD). Detta säkerställer att hjärtstartaren uppfyller vissa grundläggande krav på säkerhet och prestanda inom EU.

 • IP-klass på 21: IP-klassen (Ingress Protection) indikerar hur väl utrustningen är skyddad mot intrång av fasta objekt och vätskor. IP21 betyder i detta fall att hjärtstartaren är skyddad mot intrång av större fasta objekt (som en hand) och att den tål droppande vatten. Detta är kanske inte tillräckligt för mycket tuffa miljöer men bör vara tillräckligt för inomhusanvändning i de flesta fall.

Nackdelar med Philips HS1

Batteri och Elektroder

En av de potentiella fallgroparna med Philips HS1 är att batteriets livslängd är 4 år medan elektroderna endast håller i 2 år. Det innebär att du kommer att behöva schemalägga byte av dessa komponenter vid olika tidpunkter, vilket kan vara lite krångligt att hålla reda på.

Barn- och Vuxenelektroder Är Separata

En annan viktig aspekt att överväga är att enheten kräver olika uppsättningar av elektroder för barn och vuxna. Detta kan vara opraktiskt, särskilt i miljöer där både barn och vuxna är närvarande, som skolor eller förskolor.

Teknisk Data

 • Batterilivslängd: Minst 4 år stand-by-tid, kapacitet för 200 elstötar
 • Elektrodlivslängd: 2 år
 • Garanti: 8 år
 • Vikt: Cirka 1,5 kg
 • Mått: Cirka 21 x 19 x 7 cm
 • Patientanvändning: Vuxna och barn (med specifika elektroder)
 • IP-klass: 21
 • Certifieringar: FDA-godkänd, CE-märkt enligt MDD-kraven 93/42/EEC
 • Självtest: 80 olika funktioner testas dagligen

Våra rekommendationer för olika miljöer

För kontor och bostadsrättsföreningar

Vi rekommenderar varmt Philips HeartStart (HS1) för användning i kontorslokaler och inom bostadsrättsföreningar. Dess användarvänlighet, självtestande funktioner och prisvärdhet gör den idealisk för dessa miljöer, där snabb tillgång till en pålitlig hjärtstartare kan vara livsavgörande. Det faktum att den är FDA-godkänd, CE-märkt och kommer från ett betrodd varumärke som Philips ger ytterligare försäkring om dess pålitlighet. Dessutom ger 8-års garantin en extra trygghet i din investering.

För byggarbetsplatser eller dammiga miljöer

Om hjärtstartaren kommer att användas på en byggarbetsplats eller i en dammig industriell miljö, rekommenderar vi att du överväger en hjärtstartare med en högre IP-klassificering. Philips HeartStart FRx eller HeartSine Samaritan PAD 350P är bättre anpassade för mer krävande och dammiga miljöer. Dessa hjärtstartare har robusta höljen och en högre motståndskraft mot elementen, vilket gör dem idealiska för utomhusbruk eller i tuffare miljöer.

Slutsats

Oavsett om du representerar en bostadsrättsförening, ett mindre kontor eller ett större företag, så är Philips HS1 hjärtstartare det självklara valet för att öka säkerheten och beredskapen för hjärtrelaterade nödsituationer. Med sin användarvänlighet, prisvärdhet och tekniska pålitlighet, är den en mångsidig och värdefull resurs för alla typer av kollektiva miljöer.

Läs vidare:

För dig som vill veta mer om hjärtstartare och relaterade ämnen, rekommenderar vi följande sidor:

 • Hyra hjärtstartare: Läs mer om fördelarna och villkoren för att hyra en hjärtstartare för din verksamhet.

 • HLR utbildning: Intresserad av att utbilda dig eller ditt team i HLR? Lär dig allt om de bästa utbildningsalternativen här.

 • Heartsine Samaritan Pad 350p (AED): Utforska en annan högkvalitativ hjärtstartare och jämför den med Philips HS1 för att se vilken som passar dig bäst.

Tack för att du läste vår guide. Känn dig fri att kontakta oss för mer information eller om du har några frågor.