En utbildning som räddar liv

I våra brandutbildningar har vi lagt största fokus på det praktiska där ni faktiskt får träna på att rädda liv. Vi anser att man lär sig bäst när man får göra själv och därför har vi dragit ner på den teoretiska biten till det minimala och avsatt så mycket tid som möjligt åt att träna.

Ovärderlig kunskap om olyckan är framme

En brandutbildning tar ca 3 timmar och genomförs i er egen arbetsmiljö. Vi står för allt utbildningsmaterial som behövs för att utföra utbildningen. Utbildningen hålls av instruktörer godkända av ID06 kompetensdatabas. Efter genomförd utbildning får ni som företag/arbetsgrupp ett digitalt diplom till arbetsplatsen.

Träna i er egen arbetsmiljö

Vi kommer ut till er och håller i brand-utbildningen så att ni ska kunna träna i en miljö ni känner er bekväma i. Det är även i er egen arbetsmiljö ni kommer att agera när det är skarpt läge och därför är det bäst att träna i den miljön. Vi tar med oss allt som behövs. VR utrustning, brandsläckare och övrig utbildningsmaterial.

Godkända från ID06

Samla alla utbildningar på ett och samma ställe. Vi är en godkänd leverantör av HLR-utbildningar via ID06 kompetensdatabas. Det innebär att efter genomförd utbildning kan kursdeltagare få sitt utbildningsbevis registrerat på sitt ID06 kort. Att ha kunskap inom brand är ett krav från vissa byggföretag för att få vistas på deras arbetsplatser.

Träna brand i VR

Med VR Fire Trainer lär du dig att använda en riktig brandsläckare medan du tränar släckning i Virtual Reality. Brandsläckaren används precis som i verkligheten, du måste dra bort säkerhetssprinten och trycka in handtaget för att tömma släckmedlet i VR. Släckaren är ansluten till ditt headset och två kontroller som spårar dess position, så det känns på riktigt.

Kunskap inom brand räddar liv!

Kontakta oss för en konstnadsfri konsultation

Möt våra instruktörer

När ni anlitar oss får ni en brandutbilding med kvalité eftersom alla våra instruktörer är godkända av ID06 kompetensdatabas. Vi arbetar alltid enligt de senast antagna riktlinjerna.
Björn Dellenkvist
HLR & brandinstruktör
Möt Björn, vår positiva och glädjespridande HLR- och brandskyddsinstruktör.
Leo Sandlund
HLR & brandinstruktör
Möt Leo, vår charmiga och energifyllda HLR & brandskyddsinstruktör.
Gustav Malm
HLR & brandinstruktör
Möt Gustav, vår karismatiske och erfarna HLR- och brandskyddsinstruktör.

Våra priser

Kunskap inom brand räddar liv!

12 Deltagare

exklusive moms
8 995 kr
  • Utbildning 1 x 180 minuter
  • Kvaltiativa & erfarna instruktörer
  • Certifikat efter slutfört utbildning
  • Träna med Virtual Reality

24 Deltagare

exklusive moms
13 990 kr
  • Utbildning 2 x 180 minuter
  • Kvaltiativa & erfarna instruktörer
  • Certifikat efter slutfört utbildning
  • Träna med Virtual Reality

Vanliga frågor och svar

Allt du behöver veta om våra tjänster och produkter
Hur lång tid tar en utbildning?

En brandutbildning tar ca 2 timmar. Utbildningen består av en teoretisk del där man får lära sig om bakgrunden till brand, hur man förebygger samt släcker en brand, systematiskt brandskyddsarbete och information om olika släckare. Den praktiska delen av brandutbildningen genomförs med vår VR utrustning (virtual reality) där deltagarna får träna på att släcka bränder i verklighetstrogna virtuella miljöer.

Hur många deltagare kan man vara i en grupp?

I varje grupp går det att vara upp till 12st deltagare. Under utbildningen kommer varje deltagare få en teoretisk del där man lär sig om bakgrunden till en brand, hur man förebygger samt släcker en brand på det mest effektiva sätt och systematiskt brandskyddsarbete. Varje deltagare kommer att utföra en praktisk del där man får träna på att släcka bränder i VR (virutal reality).

Vad får man lära sig på utbildningen?

På utbildningen kommer det vara en teoretisk del där man får kunskapen om bakgrunden till brand, hur man förebygger samt släcker en brand, genomgång om vad som ska prioriteras vid en brand, olika scenarion, filmer med mera. I utbildningen så är det en praktisk del då varje deltagare får träna på att släcka bränder i flera olika miljöer och använda sig av den kunskap som man får under utbildningen. Den praktiska delen genomförs med VR (virtual reality).

Får man ett intyg efter utbildningen?

Efter genomförd utbildning får man ett digitalt intyg som kan skriva ut och sätta upp i sin verksamhet.

Hur fungerar det med brandutbildning i VR?

Den praktiska delen utav brandutbildningen genomförs med VR utrustning. Tack vare VR utrustningen så får man träna på att släcka bränder i flera olika verklighetstrogna virtuella miljöer med en riktig brandsläckare som är kopplad till utrustningen. Vid den praktiska delen får man användning av all kunskap från utbildningens gång. Med VR får man kombinera nytta med nöje.

Hur förebygger man en brand på bästa sätt?

Den största orsaken till en brand är den mänskliga faktorn. På ens arbetsplats kan det förekomma heta arbeten samt flera andra risker som man måste vara medveten om. Att ständigt arbeta med systematiskt brandskyddsarbete är en viktig nyckel för att förebygga bränder.

Vad innebär SBA?

SBA står för systematiskt brandskyddsarbete. Med det innebär det att ens organisation arbetar med att planera, dokumentera, utbilda och följa upp brandriskerna och brandskyddsarbetet i ens verksamhet.

Har du fortfarande frågor?

Hittar du inte svaret du letar efter? Ställ en fråga så hjälper vi dig.