Webbplatsen genomgår för närvarande ombyggnad, vilket kan leda till viss begränsad funktionalitet.

Bjurfors rustar upp Alviks centrum med hjärtstartare

Introduktion

För några veckor sedan genomgick alla mäklare på Bjurfors Bromma en HLR-utbildning och investerade i en hjärtstartare för kontoret. Vi tog oss tid att prata med dem om varför de valde att göra detta och hur det påverkar deras arbetsmiljö.

Intervju med Marcus Hemrin på Bjurfors Bromma

Fråga 1: Varför har ni på Bjurfors Bromma valt att utbilda era mäklare inom HLR (Hjärt & lungräddning)?

Svar: Vi känner att repetition av HLR aldrig kan bli för tjatigt. Vi har länge velat uppdatera våra minnen med denna livsavgörande utbildning och nu har vi äntligen tagit tag i det. Vi tror att detta kan betyda mycket om olyckan väl är framme.

Fråga 2: Ni valde även att införskaffa en hjärtstartare till kontoret i Alvik Centrum, hur gick tankarna för att besluta om det?

Svar: I och med vår HLR-utbildning så kände vi att vi även bör ta beslutet om att ordna en hjärtstartare. Så fort beslutet var taget så kom frågeställningen om varför vi inte haft det tidigare, men bättre sent än aldrig. Känns tryggt att även ha hjärtstartare men vi hoppas aldrig på att behöva använda den.

Fråga 3: Känns det tryggare nu när ni vet hur man ska ingripa?

Svar: Trygghetskänslan var det som präglade våra beslut i att både genomgå HLR-utbildning samt sätta upp hjärtstartare. Vi hade aldrig förlåtit oss själva om olyckan hade skett och vi inte hade dessa tryggheter i ryggen. Så, ja, tryggheten känns mycket bättre nu.

Fråga 4: Skulle du rekommendera fler att träna HLR?

Svar: Självfallet ska alla vara pålästa och veta vad som gäller om HLR behövs i praktiken. Vi rekommenderar verkligen alla att genomgå denna utbildning, framför allt för kontorets skull.

Det är tydligt att Bjurfors Bromma har tagit ett viktigt steg för att öka tryggheten och beredskapen på arbetsplatsen. Genom att utbilda sina anställda i HLR och införskaffa en hjärtstartare bidrar de till en säkrare arbetsmiljö och ett större ansvarstagande för sina kunders och kollegors säkerhet.

Vi på Work Safe tackar för förtroendet att utbilda Bjurfors Bromma 🙂

Om du och ditt kontor vill veta mer om hur man ingriper vid ett hjärtstopp kontakta oss via vår hemsida Work Safe – HLR-utbildningar till företag (worksafesverige.org) eller maila till info@worksafesverige.se

Länkar som guidar dig vidare:

Leave a Reply